diumenge, 7 de febrer del 2010

Mentre hi hagi peles

Des del Periodico
La SGAE demana 95 € a un institut per fer una obra de Lorca

La polèmica pels cobraments de la SGAE segueix augmentant a mesura que creixen els casos. Els alumnes d’ESO i batxillerat de l’institut Zalaeta de la Corunya pretenien representar el 19 de febrer, com cada any, la peça Bodas de sangre, de Federico García Lorca, i cobrar les entrades a dos euros. Però encara que el Centro Dramático Nacional, dipositari dels drets d’autor, els va donar el seu consentiment, el representant de zona de la Societat General d’Autors i Editors els va comunicar dimarts que havia sol·licitat la suspensió de la funció si no abonaven abans 95 euros.
«No havíem tingut mai cap problema», va lamentar la vicedirectora del centre, Alicia Veres, que va anunciar que intentarà reunir els diners, però va demanar a les autoritats que diferenciïn entre teatre professional i escolar.

ARGUMENTS Fonts de la SGAE van argumentar que la quantia la fixen els autors, i que no es cobra per les funcions escolars quan es fan dins del recinte del centre. No obstant, l’entitat recaptadora s’ha escudat en el fet que l’obra lorquiana es posaria en escena al Fórum Metropolitano amb la intenció de participar en el concurs nacional Buero Vallejo.

Activitats:
1. Què en penses d'aquesta nova informació.
2. Busca imatges sobre IES que anomenen, situa'l en el
google maps.
3. Qui són els directius de SGAE.

4 comentaris:

  1. como la mayoria de las cosas UN ROBO A MANO ARMADA

    ResponElimina
  2. Me parece fatal que nos saquen dinero por todos los sitios,nunca tienen suficiente.

    ResponElimina
  3. PIENSO QUE SON UNOS AVAROS, Y LA AVARICIA ROMPE EL SACO.
    EN MUCHAS OCACIONES NO SON LOS AUTORES LOS QUE RECLAM LOS DERCHOS SINO QUE SON UNA BANDA DE INUTILES QUE NO HA TRIUNFADO NADA MAS QUE CON UNA CANCION O UN LIBRO Y QUIEREN SEGUIR COMIENDO DE ELLO TODA SU VIDA ¿HOS ACORDA DE ALGUNO?

    ResponElimina