dimarts, 2 de febrer del 2010

Burca a l'aigua


EN DIRECTE
Amb burquini i a l'aigua!
Nazanín Amirian

Ja no hi cabrà ni una agulla al mar o a la piscina! S'ha acabat fer de vigilant de l'entrepà del marit i de la bossa de la platja! Les musulmanes tímides o tradicionals ja poden mullar el seu cos en públic sense ensenyar la pell.

Així el burquini es presenta com un nou invent per a una nova necessitat. Fins fa uns trenta anys, a molts països musulmans, les dones que anaven en banyador compartien la platja amb les que no es treien la roba i les piscines mixtes i separades coexistien pacíficament. Avui, en un món diferent, les ganes de submergir-se en l'agradable aigua i relaxar-se estan intactes. Atès que seria contraproduent crear "piscines religioses" per a cada culte, i més amb els diners públics, a les musulmanes practicants o bé una empresa o un magnat els finança una piscina privada -solució que han trobat els cristians i fidels d'altres creences en alguns països musulmans- o bé se'ls permet posar-se el burquini. Inspirat en els vestits dels submarinistes, aquesta combinació de burca i biquini cobreix tot el cos menys la cara i a més de pudorós és pràctic.

El burquini ja és utilitzat per milers de dones a Indonèsia, el país amb el nombre més elevat de musulmans del món. És un error jutjar-ho com un retrocés del biquini; és en realitat un avenç des de la burca. És un pas endavant per a qui només pel fet de ser dona està privat dels plaers de la vida.

2 comentaris:

  1. Si una señora se puede bañar en una piscina publica así ,yo quiero que me dejen bañar con tejanos y camiseta por que me da verguneza que me vean los vigilantes en bañador ¡vale!

    ResponElimina
  2. Pienso que es un paso adelante, pero creo que con el paso del tiempo esto cambiara.¡Quiero creer!.

    ResponElimina