dimarts, 10 de novembre del 2009

Text d'opinió- Activitat


Activitats:
1.Comenta el següent.
2. Busca una imatge que estiga relacionada.
3. Afegeix un enllaç d'un article de diari (el que més t'agrade)
4. Ubica amb el google maps a Mataró

M’ho podria explicar algú?
“Prop de 750 mossos desmantellen una xarxa de tallers clandestins regentats per màfies xineses”, “Trenta detinguts per explotació laboral en 72 tallers xinesos” o “Macrocop policial a Mataró contra l’esclavatge de xinesos”. Són titulars de premsa del passat 17 de juny, l’endemà que totes les televisions ens havien ofert imatges del gran desplegament que havia acabat amb la màfia xinesa passada, present i futura... o més. Les recorda, oi? Ei, 17 de juny. Apunti la data, si és tan amable.

Ahir, 9 de novembre, al cap de 144 dies,
la notícia era que la jutge de Mataró que instrueix el cas ha aixecat el precintament dels tallers clandestins de la terrible màfia explotadora. I per què ho ha fet? Doncs perquè diu que “tenir-los tancats provoca greus perjudicis econòmics i no aporta avantatges a la investigació”. I afegeix que “ja no hi ha risc de delicte perquè tant els 450 treballadors que es van quedar sense feina com els 77 responsables dels tallers imputats ja es deuen haver buscat alguna altra ocupació”. Per tant, aquest matí, dels 72 tallers clausurats, 59 podran aixecar la persiana i els 13 restants obriran els pròxims dies si els seus responsables dipositen el passaport al jutjat.

I ara vostè, igual que jo, es pregunta:
(1) Per acabar així, calia aquell desplegament estil homes de Harrelson que, a més, no va ser baratet precisament? (2) Algú pot explicar-me quin sentit va tenir tot allò? (3) I ara què passa, que els tallers ja són legals, els treballadors ja no estan explotats i ja no hi ha cap xarxa? (4) Quina “alguna altra ocupació” realitzen els 77 responsables de tallers que fa 144 dies eren uns mafiosos? Què passa, que s’han reinserit en la societat? (5) Els 450 treballadors il·legals “explotats”, on són? (6) Quina garantia hi ha que la mà d’obra que treballa ara als tallers ni és il·legal ni està explotada? No, per curiositat.
model un text descriptiu i/o narratiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada