dijous, 3 de desembre del 2009

ieee, que hi penseu? mestres....

ieee, què en penseu d'aquest artícle? Els mestres...

Iu Forn
Passa-ho!
Iu Forn
Periodista
I si no ens agrada esquiar, què?
Ja hem resolt el problema que teníem amb el calendari escolar. Resulta que la conselleria d’Ensenyament volia que el retorn de les vacances d’estiu es fes en unes dates homologables a la dels països civilitzats del planeta Terra, però als sindicats de mestres (i mestresses) no els sortia (ni els surt) d’allà mateix cedir cap dels seus privilegis de mariscals (i mariscales). Solució? Avançar una setmana el curs pel davant i posar a meitat del segon trimestre una setmana de vacances, no fos cas que a ses excel·lències se’ls herniés el morro per haver de pencar una setmana més. D’aquest bonic invent en diuen “la setmana blanca”.

Això de la setmana blanca ho fan a l’Europa de París cap amunt, per entendre’ns geogràficament, on de l’octubre a l’abril hi fot un fred que el óssos polars van amb bufanda. Allà existeix una cultura de la neu i al costat de casa tenen una pista (o dues) d’esquí i és normal que el seu calendari s’adapti a la seva realitat. Però aquí, que som a la mediterrània de les oliveres i els pins, l’única setmana blanca que coneixem és la que suposem quan llegim que l’Ebre és el riu amb més restes de cocaïna del món..., no sé si m’explico.


Total, que per resoldre un problema d’una minoria inclinada a pencar tirant a poc, ens en hem d’anar tots a esquiar. Molt bé, ja estem marxant. Però, i si al meu fill (o a la meva filla) no li agrada esquiar, què? I si és al·lèrgic a la neu? I si, senzillament, no ens surt dels nassos anar a esquiar perquè ens ho digui un calendari? I si no tinc els diners per dur-l’hi? Doncs el nen (o la nena) es queda. A fer què? Diu que “activitats organitzades pels pares (i les mares)” i pagades, naturalment, per nosaltres. Tant d’interès en el tema, ja friso per llegir algun dia: “La reunió entre la conselleria d’Educació i Trineus i el sindicat USTEC-Pista Negra acaba amb 90 centímetres de neu pols”.

Activitats:
1. Opinieu sobre el text.
2. Busqueu dues imatges relacionades.
3. Un text (de diari, d'un sindicat...) que estiga relacionat.
4. Un enllaç que ho relacione.

6 comentaris:

  1. Vale, muy bien.Yo quiero subencion para todos los gastos que genere la semana blanca y que me aseguren mi puesto de trabajo si tengo que quedarme con los niños.
    Tambien que se promocione ,el Rocio,la feria de Sevilla,las fiesta de la Merçe y que los niños tegan fiesta en todas esta fechas.
    Por favor señores ministros pongance a trabajar de verdad.

    ResponElimina
  2. El problema lo han resuelto los politicos, porque creo que si se hicieran unas votaciones no creo que tuvieran mucho exito, ya que tanto los profesores como padres no estan de acuerdo, ya que bastante hay con solucionar el problema que tienen cuando llegan las vacaciones de Navidad, Semana Santa y Verano en pensar como y donde dejan a sus hijos mientras ellos trabajan.

    ResponElimina
  3. sobre este articulo pienso que es una iniciativa para unos pocos y como siempre ¿quien creeis que sales perjudicado?.Pues ni mas ni menos que el de menor poder adquisitivo porque en definitiva lo mires por donde lo mires es un desembolso economico que no todos los hogares pueden hacer.Resumiendo, yo lo someteria a referendum.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina